Výlet - Svatá Hora u Příbrami

01.05.2015 17:36

Krátká zpráva o zdaru prvního společného výletu:

 

Náš první společný výlet začal malou poruchou autobusu, a tak jsme vyjížděli  s malým zpožděním (10 min.). Do Příbrami jsme přijeli asi v 9,15, což jsme měli 3/4 hod. do začátku prohlídky. Lidé měli možnost se podívat do zahrady či koupit nějaký suvenýr, zajít na kávu. Po prohlídce se část účastníků vydala po svatohorských schodech do centra na oběd a část sešla na parkoviště odkud nás tam dovezl autobus.

V restauraci jsme se naobědvali, někteří šli na procházku do centra, někteří si dali kávičku a ve 13,30 byl odjezd do muzea, kde jsme prošli 2 expozice, projeli se důlním vláčkem, viděli skřítky a moc zajímavě si popovídali s panem průvodcem, který byl člověkem na svém místě. Po druhé prohlídce v 16,15 jsme byli všichni již tak unaveni, že jsme vynechali 3 prohlídku a padl návrh, stavit se po cestě domů v Selibově v Pohádkové kovárně, kde sice již měli mít zavřeno, ale ochotně na nás počkali a prohlídku nám umožnili, děti se vyřádily a dospělí občerstvili a odpočatí a v dobré náladě jsme se vraceli domů. V autobuse se dokonce zpívalo, tak si myslím, že výlet se vydařil a počasí bylo jak na objednávku.

Kdo si chce společné okamžiky připomenout, může se podívat na celkem vkusné video, které během výletu natáčel kameraman Petr Chalupský a nebo na fotografie, které poskytli Strnádci - obojí na níže uvedených odkazech - stačí kliknout.....:)

Vídeo: drive.google.com/file/d/0B4vEUgUkoGk-UlpBU1hsV0JZWDA/view?usp=sharing

Fotečky: strnadci.zonerama.com/Album/649012

... a ostatní fotografie ve fotogalerii : www.mydlovaran.eu/fotogalerie/vylet-pribram/